Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• пак проблеми, нещо стана и ми изгоряха всичките крушки на фаровете. Кажете къде мога да намеря крушки на по-разумна цена и предложете някакви за късите, за оптимална светлина, но и да не стопя нещо по с-мата

Comment

• първо виж наистина ли са изгорели, да не е проблем с инсталацията. също измери зарядното напрежение на алтернатора.
      иначе крушки има във всяка бензиностанция. H1 ти трябват - осрам,филипс,нарва ако вземеш, няма да сгрешиш. и не им пипай балоните с ръце!
      точка

Comment

• По-важно е да намериш причината да изгори всичко - аз бих се позачел в мануал-а на модела да видя какво друго по инсталацията има връзка с фаровете... И наистина, изведнъж всички крушки да думнат е странно - убеди се, че наистина в тях е проблема...

Comment

• само крушките са изгорели, проверих ги. Замериха напрежението и уж е в норма а пък всичко изгоряло Това ми го прави за 2ри път, преди около половин година така ми издумка всичко по таблото.

Comment

• тогава почисти си масите по купето и клемите на акумулатора. вдига ти се напрежението и затова ти горят лампите.
            точка

Comment

• народе, как се вади винта на водачите на фара ? Оо Ебати зора и на никъде не мърда....

Comment

• разглабя се фара и водача се избива... с чук
                ако не ти се регулират фаровете, има тема за водачите им.
                точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  разглабя се фара и водача се избива... с чук
                  ако не ти се регулират фаровете, има тема за водачите им.
                  направих си водачи но се оказа малко трудно без да вадя винта и се чудех как се вади, пък ме е и страх да удрям силно да не счупя нещо

Comment

• Колеги имам питане,ако си купя и си сложа ето такива диодни крушки дали ще си свети както досега разномерно и навсякъде или ще има по-силно осветени участъци,тоест неравномерно ?
                    http://www.avto.bim.bg/p25004/Diodni...mplekt-2-broq/

Общо взето се чудя какво да си пипам по колата,та се замислих дали по-силно осветление няма да е по-хубаво :P
                    Last edited by diapper; d.m.y г., 13:46.
                    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                      Колеги имам питане,ако си купя и си сложа ето такива диодни крушки дали ще си свети както досега разномерно и навсякъде или ще има по-силно осветени участъци,тоест неравномерно ?
                      http://www.avto.bim.bg/p25004/Diodni...mplekt-2-broq/

Общо взето се чудя какво да си пипам по колата,та се замислих дали по-силно осветление няма да е по-хубаво :P
                      не, няма да свети толкова равномерно, зеленото ще е по-студен цвят, червените сектори и стрелките ще са адски тъмни и мътни. освен това надценката е огромна, това е един светодиод с резистор и толко.
                      с крушки свети най-добре. вервай ми
                      точка

Comment

• Благодаря за съвета,колега !
                        Просто ми се искаше да свети по-силно,ама явно няма да го бъде
                        sigpic

Comment

• щом мислиш че свети тъмно, нищо чудно някоя крушка да е изгоряла, вземи си ги смени всичките.
                          пробвал съм с бели широкоъгълни високояркостни светодиоди. не свети по силно, осветлението не е много равномерно и зеления цвят е малко кофти.
                          точка

Comment

• Има фЙешАн крушки, които са с матирани стъкла и формата на стъклото е по-особена (прилича на шестоъгълник) - те са специално за да се избегне ефекта на по-тъмни и по-светли участъци по аблото... Проблема е, че доста трудно се намират, но ако смениш всичките с едни чисто нови качествени крушки, мисля, че ще свети предостатъчно силно...

Comment

• Всичките са нови, не че светят слабо,просто аз искам по-силно
                              Наистина почти незабележимо светят копчетата за огледалата,мисля да видя там какъв е случая
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                Има фЙешАн крушки, които са с матирани стъкла и формата на стъклото е по-особена (прилича на шестоъгълник) - те са специално за да се избегне ефекта на по-тъмни и по-светли участъци по аблото... Проблема е, че доста трудно се намират, но ако смениш всичките с едни чисто нови качествени крушки, мисля, че ще свети предостатъчно силно...
                                тия не ги знам, но съм пробвал с високояркостни 120 градуса , не че не осветяват добре, но като сложиш крушките веднага след тях и разликата излиза.

ПП
                                има и друг вариант - лепи се светодиодна лента със силикон непосредствено зад циферблатите, но е малко селско това за мен.

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                                Всичките са нови, не че светят слабо,просто аз искам по-силно
                                Наистина почти незабележимо светят копчетата за огледалата,мисля да видя там какъв е случая
                                там мисля са светодиоди и може да светнат по-силно.
                                Last edited by kolev; d.m.y г., 15:25.
                                точка

Comment

Working...
                                X