If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
пак проблеми, нещо стана и ми изгоряха всичките крушки на фаровете. Кажете къде мога да намеря крушки на по-разумна цена и предложете някакви за късите, за оптимална светлина, но и да не стопя нещо по с-мата
първо виж наистина ли са изгорели, да не е проблем с инсталацията. също измери зарядното напрежение на алтернатора.
иначе крушки има във всяка бензиностанция. H1 ти трябват - осрам,филипс,нарва ако вземеш, няма да сгрешиш. и не им пипай балоните с ръце!
По-важно е да намериш причината да изгори всичко - аз бих се позачел в мануал-а на модела да видя какво друго по инсталацията има връзка с фаровете... И наистина, изведнъж всички крушки да думнат е странно - убеди се, че наистина в тях е проблема...
само крушките са изгорели, проверих ги. Замериха напрежението и уж е в норма а пък всичко изгоряло Това ми го прави за 2ри път, преди около половин година така ми издумка всичко по таблото.
Колеги имам питане,ако си купя и си сложа ето такива диодни крушки дали ще си свети както досега разномерно и навсякъде или ще има по-силно осветени участъци,тоест неравномерно ? http://www.avto.bim.bg/p25004/Diodni...mplekt-2-broq/
Общо взето се чудя какво да си пипам по колата,та се замислих дали по-силно осветление няма да е по-хубаво :P
Колеги имам питане,ако си купя и си сложа ето такива диодни крушки дали ще си свети както досега разномерно и навсякъде или ще има по-силно осветени участъци,тоест неравномерно ? http://www.avto.bim.bg/p25004/Diodni...mplekt-2-broq/
Общо взето се чудя какво да си пипам по колата,та се замислих дали по-силно осветление няма да е по-хубаво :P
не, няма да свети толкова равномерно, зеленото ще е по-студен цвят, червените сектори и стрелките ще са адски тъмни и мътни. освен това надценката е огромна, това е един светодиод с резистор и толко.
с крушки свети най-добре. вервай ми
щом мислиш че свети тъмно, нищо чудно някоя крушка да е изгоряла, вземи си ги смени всичките.
пробвал съм с бели широкоъгълни високояркостни светодиоди. не свети по силно, осветлението не е много равномерно и зеления цвят е малко кофти.
Има фЙешАн крушки, които са с матирани стъкла и формата на стъклото е по-особена (прилича на шестоъгълник) - те са специално за да се избегне ефекта на по-тъмни и по-светли участъци по аблото... Проблема е, че доста трудно се намират, но ако смениш всичките с едни чисто нови качествени крушки, мисля, че ще свети предостатъчно силно...
Всичките са нови, не че светят слабо,просто аз искам по-силно
Наистина почти незабележимо светят копчетата за огледалата,мисля да видя там какъв е случая
Има фЙешАн крушки, които са с матирани стъкла и формата на стъклото е по-особена (прилича на шестоъгълник) - те са специално за да се избегне ефекта на по-тъмни и по-светли участъци по аблото... Проблема е, че доста трудно се намират, но ако смениш всичките с едни чисто нови качествени крушки, мисля, че ще свети предостатъчно силно...
тия не ги знам, но съм пробвал с високояркостни 120 градуса , не че не осветяват добре, но като сложиш крушките веднага след тях и разликата излиза.
ПП
има и друг вариант - лепи се светодиодна лента със силикон непосредствено зад циферблатите, но е малко селско това за мен.
Всичките са нови, не че светят слабо,просто аз искам по-силно
Наистина почти незабележимо светят копчетата за огледалата,мисля да видя там какъв е случая
там мисля са светодиоди и може да светнат по-силно.
Comment